10 iulie 2008

AvailableZone - Review


Cu siguranta asta e saptamana review-urilor pentru mine asa ca voi continua cu blogul unui bun prieten, Florin - AvailableZone.O sa am multe de spus aici si de criticat ;) dar sunt sigur ca nu se v-a supara...

Despre Blog

Blogul lui Florin nu este foarte vechi deci nu a avut timp sa isi spuna cuvantul in domeniul blogurilor romanesti dar sunt sigur ca daca v-a continua sa posteze asa cum face acum si sa isi schimbe putin domeniul de activitate(subiectul articolelor).

Adresa blogului este una putin cam lunga dar usor de tinut minte: http://www.AvailableZone.blogspot.com/ si da dupa cum v-ati dat seama e hostat pe Blogger.

Design-ul Blogului

Tema blogului este una chiar foarte reusita si se numeste AdsTheme care este conceputa de cei de la Blogging Secrets, dupa parerea mea printre cei mai tari in materie de webdesign pentru bloguri.Original tema avea in principal culoriile gri si alb dar...Florin s-a gandit ca ar fi mai bine sa o editeze si sa ii ofere putina originalitate si asta e un lucru bun numai ca nu cred ca trebuia sa foloseasca verdele ala...e putin cam deranjant la ochi si multi urasc asta.

Dupa cum am zis tema e foarte bine conceputa si nu pot sa reprosez nimic dar asta nu inseamna ca il scuteste de problema nr 2 si anume modul in care isi aseaza el elementele in pagina.

Pot sa spun ca am gasit foarte multe lucruri care practic nu au niciun rost in blogul lui si ocupa mult spatiu inutil...dar o sa ma axez pe lucrurile principale asa ca l-as sfatui sa scoata urgent cele "10.000" de butoane care duc catre countere si sa pastreze doar unu singur pentru ca toate spun cam acelasi lucru...sau cel mai bine sa le scoata pe toate :D ca sunt degeaba...

Stiu ca blogul lui este la inceput dar nu inseamna ca daca esti "mic si neajutorat" il faci pe utilizator cu nervii pana pune un banner pe site-ul lui ca sa te promoveze e ca si cum ai cersi...asa ca cel mai bine ar fi sa scoata bannerul acela 125x125 de acolo si poate sa il puna intr-o noua pagina...alaturi de mai multe formate de bannere publicitare cu mai multe culori care sa se potriveasca cu designul celui care doreste sa introduca codul desi si asa ar fi mult dar...macar nu ar mai fi atat de stresant.



Categoriile sunt pozitionate jos ceea ce nu este prea bine pentru vizitatori pentru ca ei trebuie sa vada ce ii asteapta pe blog si in ce categorii se inscrie continutul postat de el.

Apreciez faptul ca a pus un meniu cu posturile recente in partea de sus si de asemenea un buton pentru alimentare RSS care este cam singuratic acolo dar este bine.

O alta greseala pe care o face este ca nu foloseste meniul pe care il pune la dispozitie tema ... pentru ca din cate imi amintesc in partea de sub header exista un meniu care l-ar ajuta foarte mult si de asemenea ar trebui sa creeze o sectiune pentru contact si una pentru detalii despre blog...pentru ca userul trebuie sa fie informat nu? ;)

In ceea ce priveste continutul blogului...se poate si mai bine si poate ca ar fi mai bine daca ar scrie articole mai des pentru ca in ultimul timp s-a bazat pe evenimentele sportive gen Wimbledon...si au aparut multe posturi care nu cred ca isi aveau rolul ...

Sper ca sugestiile mele il vor ajuta pe Florin sa imbunatateasca starea actuala a blogului.

AvailableZone primeste de la mine nota 7,5 sper ca la urmatorul review pe care il voi face sa creasca cel putin la 9 pentru ca sunt sigur ca poate ;) si sunt sigur ca o va face.

Ce mai asteptati vizitati AvailableZone acum!

Nici un comentariu pana in prezent

Trimiteți un comentariu

Articole recente

Tag Cloud

  ©Design conceput de Flooby.

^Megi SUS^